måndag, augusti 04, 2014

21/7 - Nytt vatten

Fick i måndags möjligheten att åter fiska med Fredrik från Stockholm. Förra året delade vi båt vid skreifiske på Söröya. Denna gång var dock fisket inställt på lite mindre fisk, dock med i princip samma bete och metod. Vertikalfiske med jigg. Jag hade sedan tidigare fått lite tips om en sjö som potentiellt kunde hålla vettig fisk men framförallt så var den väldigt vindskyddad. Fredrik plockade upp mig tidigt och efter ca 1 timmes körning ,varav en mil åt fel håll, var vi där. Rampen var brant och inte helt lätt att tas med men med Fredriks Amarok är helt rätt bil att ha vid svårare ramper.
Väl ute på vattnet kunde i konstatera att djupen varierar mycket, från 3dm till 9-10m mycket plötsligt. Kan säga att vi tog det försiktigt hela dagen. Hur som helst så hade vi i princip två scenario när vi tittade fisk. Antigen försvann de mystiskt direkt eller så kom de upp och klapp jiggen ganska direkt. Dock var fiskarna små och över lag magra. Vi gnuggade på och det trillade in en eller ett par fiskar i timmen.


Stannade och grillade lunch och konstaterade att solen tar bra! Röda som nykoka flodkräftor! Provade ett dopp men högst tveksamt om de ens hjälpte lite då tempen i vattnet låg på ca26 grader! Inte fiskeväder direkt.
Framåt eftermiddagen hade vi kört över stora delar av sjön och hittat i princip all fisk inom ett ganska litet och djupare område. Lyckas bromsa på ett eko ett par meter över botten och får på dagens största gös, ca2kg.
Nästan direkt kommer jag över ett eko till som ser helt OK ut utan att vara enormt. Får ner jiggen, fisken går nästan direkt och ock möter..... kabomm! Tvärstopp. Sedan börjar en snygg dans med stor fisk i ena änden av linan och ett klen vertikalspö i andra. Tar några minuter och ett par kraftiga rusningar innan vi ser att det är en gädda grov som en stock. Inte superlång, men duktigt grov. Landar den och lyckan är total. Får inte till mätningen perfekt då vi gör det i vattnet vid release men ca 104cm. Väger den i säcken och med säcken avräknad stannar vikten på ca 8,5kg.

Galet att dra en sådan fisk på vertikal. Kan tänka mig hur en 10kg gös bråkar och stångar.

Inga kommentarer: