tisdag, augusti 19, 2014

16/8 - Lurad …… men ändå nöjd


Har sedan länge haft span på en sjö lite norrut men inte kommit till skott med fiske där. Kände att nu var det dags. Skulle dessutom testa nya spö-combon Veritas M vertical och Revo S. Planerade för en riktig heldag från tidig morgon till sena kvällen. Kom hemifrån strax efter 04 med stora sandlådan i ögonen och lagom till jag nådde rampen började det regna som om någon öppnat kranen. Första gången vi denna sjö och men blev mäkta imponerad av ramp, brygga och grillplats vid isättningsplatsen.
Väl ute på vattnet tassade vi oss sakta framåt för att inte råka pussa någon av sjöns många stora stenar. Klarade oss bra ur viken och kunde fokusera på att hitta fisk, vilket skulle bli svårare än vi trott. Första teststoppet gav ett par nafs, förmodligen av abborre. Sjön innehåller ett antal djupare partier men lite mer grundare vatten mellan dessa. Planen var att söka av respektive djupområde och försöka identifiera var rovfisken håller till. Sjön innehåller verkligen mycket betesfisk och emellan dessa hyggligt med övrig fisk som förmodligen är en blandning av rovfisk och brax. Hade ett gäng med vettigare ekon vid bottnen som vid närmare inspektion förmodades vara brax då de genererade gott om bubblor.

Vi letar och letar och letar och blir lite desperat och släpper på en del fiskar. Det märkliga är att i princip ingen visar någon som helst reaktion på våra jiggar. Efter någon timme eller så hittar vi ett bättre eko som står på ca 6-7m där det är 9-10m djupt. Fisken står blick stilla och reagerar inte på något. Gör ett par släpp på den men ingen reaktion. I ren desperation kör vi en runda trolling, även det utan något hugg. I förtvivlan ger vi upp och bestämmer oss för att flytta till en annan sjö. Kändes så bra innan vi började fiska. Verkligen luhrad på ett bra fiskepass

Även på sjö nummer två ser vi en del fisk på lodet och här stiger faktiskt fisken mot jiggen även om den inte hugger. Efter ett par försök stiger dock en gös och tar Martins vitglittriga Westin jigg. Äntligen! Sedan är det trögt igen. Vi ser fisk, de stiger men hugger inte. Fisket blir inte lättare av att det blåser snudd på storm. SMHI alltså….. Vi växlar över till trolling och inom en halvtimme har vi landat ytterligare två fiskar, stöpta i samma form. Dessa fick bli matfisk. Efter ytterligare någon fisk får jag ett hugg på paravanen. Känner direkt att det är en bättre fisk. Den stånga på bra med tunga knyckar och tidvis verkligen håller den emot. Tar en bra stund att få in den och den kommer djupt nerifrån. Snacka om förvåning då det är en gös i samma size som de övriga men med wobblerns bakre krok fast förankrad i skinnet strax nedanför ryggfenan. Snacka om besviken fiskare. Vi drar ett par fiskar till innan vi ger upp för dagen. Aningens trötta men hyggligt nöjda. Blev ganska bra till slut trots fiaskot i första sjön.

Inga kommentarer: