söndag, augusti 02, 2015

24-25/7 - Smålandsfiske

Efter lyckade fisket på Ringsjön bestämdes att jag och Fredrik skulle köra två dagar i Småland. Hade ett gäng sjöar att välja på men vinden stoppade ett besök på Bolmen så istället bestämde vi oss för Helgasjön. Vi fick även förstärkning av Raus i sin Ryds 425R. Första timmarna var sega utan minsta pet för mig. Fredrik och Rasmus  drog ett par gösar var men inget över 2,5kg. Tog själv en rövare lite avsides från de andra men helt utan resultat. Lunch och ny plan, passade på att byta område och vi hittade lite fler ekon även om dr lite vettigare vägrade hugga. Vinden stökade till det så Rasmus gav upp. Fel val faktiskt. Efter en kortare flytt började ekon uppenbara sig och Fredrik drar ett par fiskar över 2kg, största 3,3kg. Även jag får ett par mellan 1,5-2kg. Fredrik tappar en gädda som biter av stingern men fisken står kvar och efter lite jagande släpper han igen och fisken sitter. Visar sig vara en fin gädda runt 8kg men en stinger extra i mungipan!

Bryter i hyfsad tid för att orka morgondagen. Smhi har utfärdat varningar om stora regnmängder kommande dag men bita ihop är måttot!! Kommande dag rullar första timmarna på med fisk upp mot 2kg. 
Sedan kommer regnet!!! Sicket regn, som stör och blöter ner allt men vi kämpar på och det kommer några ströfiskar. Påvägen hem krokar Fredrik på något bättre som visar sig vara en gös på fina 5,3!! 

Sista fisken innan vi bryter. Två goa dagar blev det. 

Inga kommentarer: