fredag, juni 26, 2015

24/6 - mixfiske

Länge sedan jag och den första hälften av Team Beast varit ute på fiske. Bestämde oss för efterjobbetfiske med någon form av mixat fiske med kombinerad gädd/borretrolling med vertikalkotten redo om lodet skulle visa gös. Lätt stt denna typen av satsningar blir total pankaka och det var nära då det blåste duktigt när vi kom till rampen. Stressade inte ihjäl oss och vågorna var stora när vi kom ut i fri vind. Vi trollar oss rakt mot vågorna och ganska snabbt hoppar det på en borre på Staffans spö. Ingen jätte men helt ok. Vi gnuggar på men det kommer bara någon borre till och gäddorna lyser med sin frånvaro.
Lite uppgivna bestämmer vi oss för att söka lite med lodet på en intresssnt undervattensås. Hittar direkt ett eko som jag släpper på och det är ingen tvekan. Pang på det bara!! Staffan ser ytterligare ett eko och släpper lite på vinst och förlust och plötsligt drillar vi två fiskar. Det kommer upp två helt ok gösar på strax under 2kg. 
Har ytterligare någon fisk som stiger men vägrar hugga. Vi letar lite till men hittar inte mer. Märkligt dött plötsligt. 
Blåsigy, stökigt och lite regn. Förvånande att det är runt 17 grader i vattnet trots den hittills svinkalla sommaren!!

Inga kommentarer: