torsdag, januari 09, 2014

6/1 – GäddfiskeMorgonfiske med Staffan i ån. Tänkte köra gäddmete och alternera med spinfiske. Väldigt fina förhållanden i ån, ganska högt vatten men inte för strömt och ganska klart vatten. Två taggade fiskare som gjorde sig redo. Tyvärr lyckades jag krossa mitt flöte innan vi ens börjat och fipplade lite med att knyta om medans vi körde en bit till första ankringen. Staffan lägger sin vana trogen ut sin mört så nära kanten som möjligt. Jag sveper iväg min lite försiktigt mot andra sidan men kommer inte aspeciellt nära och flötet driftar sakta ut till mitten av ån. 20m nedströms dyker mitt flöte. Väntar lite och drar in  mothugget och fisken sitter. Fisken är inte någon jätte men dryga 3kg, välfödd och fin.
 

Hakar på en ny mört och slänger ut. Flötet följer ungefär samma bana som förra driften och på, i princip, samma plats, dyker flötet igen. Liknande fight men fisken är snäppet mindre, lika välfödd men med betydligt mindre huvud.
Fisket fortsätter och jag har ett hugg på hemtaget efter en lång drift men gör ett för klent mothugg och fisken går lös. Sedan händer inget på flera timmar. Vi gör en sista insats och stannar till vid en korvsjö. Ett par kast senare har jag första kontakten som tyvärr släpper.  Sedan står Staffan och sover lite och blir så överraskad av hugget att jag tror det blev skrajspår i kallingarna. Fisken är en fin pike på runt 4kg. 
 Jag flyttar lite och har sedan kontakt med fisk fyra kast i rad varav tre kan landas. Hur gott som helst med lite ryck i snöret. Vi avslutar dagen där. Inga stora gäddor men åtminstone några landade.

1 kommentar:

Team Beast sa...

Din snåle jävel, på plats konstaterade vi att den gäddan vägde in på ca 6 kg.....