måndag, december 30, 2013

19/10 - Gösfiske i Småland

Var uppe ruskigt tidigt för att kunna vara frammi småland redan vid mörkrets uttåg.
Vinden skulle vara måttlig men kylan hade slagit till och det var flera grader kallt uppe i Ljungbytrakten. Kom iväg i mörkret , plockade upp Martin i Hyllinge. Redan strax efter kl5 rnger telefonen. Det är morsan som undrar om vi vil ha frukost när vi kommer fram. De var nyss hemkomna från USA och hade den klassiska jet-laggen kvar i kroppen.
påväg ut mot sjön får vi känna på den småländska vildmarken då en stor älg står precis brevid vägen. Otroligt vacker med det frostklädda lansdkapet i bakgrunden.
I medbåten och ut och leta ekon. Detta var för övrigt första turen med Structure Scan i båten. Efter lite pillande hittar jag rätt i inställningarna och vi kan börja leta. Vindprognosen stämmer som vanligt dåligt och det blåser väl ungefär dubbelt så mycket som utlovat. Vi kämpar på men ser väldigt få elon. Släpper på ett par mindre fiskar bara för att få känna lit på grejorna men de flesta väljer att bara stiga upp och titta på betet. Dessutom är det mycket svårt att hålla båten i position. Nytt för dagen är dessutom en ny trebladig propeller till elmotorn. Har alltid tyckt den greppat så dåligt vid backning så när päronen var i USA såg jag till att de fick med sig en Kipawa 853 hem till min MinnKota Maxximizer 55. Och vilken skilland. Greppar tokigt vid backen, så pass att motorn vid något tillfälle nästan krängdes av akterspegeln!!

Fisket då.....jo vi fick någon enstaka minifirre men de få vettiga ekon v såg gick antingen bara undan eller  följde jiggen en stund utan att hugga. Vi hade även någon missad fisk.
Käkade lite grill-lunch och ladde kroppens batteri. Väl ute på vattnet bytte vi område och började leta. Hittar ganska snart ett vittigare eko, får stopp på båten perfekt och Martin släpper. Fisken stiger direkt och tar och efter en lite ettrig kamp landar vi en fisk på 2,8kg.
Sedan gruggar vi på och byter även område en gång till innan vi ger upp. Kul att ha testat all utrustning emn besviken på att det inte blev fler fiskar. Nya tag....

Inga kommentarer: