söndag, juli 15, 2012

Semesterfiske

Senaste veckan har familjen spenderat i Småland. Vädret har väl inte varit helt på vår sida men det har blivit både sol och bad, störtskurar, lite kyla och en hel del svampplockning. Har även hunnint med en del fiske. Så om vi börjar från början.
1. Körde ett morgonpass på Kösen utanför Ljungby. Fiskade mycket i sjön för ungefär 10 år sedan. Mestadels har det bli smågösar och denna morgon var inget undantag. Såg en del ekon men det var uteslutande små yngel. Faktiskt inte en enda fisk som var lovlig (45cm)
2. Körde även ytterligare ett morgonpass i en lite större sjö jag inte fiskat i på många många å. Även där var det riktigt trögt med bara juniorer. Fin solbränna blev det dock.
3. Denna dag stack frun och barnen till Astrid Lindgrens värld=fiske för mig. Körde först i en ganska liten okänd sjö som jag vet håller en del gös. Träffade ganska omgående på fisk. inga bjässar men ett par godkända fick följa med hem till pannan. Tappade dagens strörsta i ytan, uppskattningsvis runt 2kg. Vid lunchtid slutade det hugga och jag tog beslutet att byta sjö. En snabb lunchpizza och inom en timme var jag på vattnet igen. Letade en del efter eko över de djupare områdena men såg inte ett enda vettigt eko. Letade lite efter bottnen istället och hittade en del mindre ekon och landade även några juniorer. Sista timmen växlade jag över till trolling och ganska omgående går det på en fisk på en av nissarna. Ingen bamsing men dagens största i alla fall.
4. Smålandsemesterns sista pass blev i ytterligare för mig ny sjö. Morgonen började med hällande regn och ett tag var vi nära att ge upp. Mitt i den värsta skuren drog jag på en fisk på vertikalspöt som jag körde samtidigt med trollingen. En fisk på ungefär 2-2,5 kg. Direkt efter denna landats drog det till i ett av trollingspöna. Henrik landar en hygglig matfisk. Sedan är det dött. Vi kör på utan framgång. Tar en fika på land för att undslippa det värsta regnet. Växlar sedan över till lite abborrefiske och landar en hel drös med borrar i visserligen liten storlek men fisket är riktigt skoj. Blir även ett par mindre bonusgäddor. Stöter även på en liten simmande snok påväg rakt ut i sjön.
Summerar jag fisket så fick jag fisk i alla sjöarna men inga vettiga fiskar. Hade som mål att sätta nytt PB på gös men icke!  Nya tag

Inga kommentarer: