lördag, juli 28, 2012

27/7 - Combotur på Vomb och sundet

Körde en heldag med Staffan. Började tidig morgon på Vomb. Kanonväder med en spegelblank sjö och hysterisk värme. Provde lite kanter och grundtoppar utan vidare lycka. Det var bra kör i ytan och borrarna verkligen smaskade i sig småkryp i ytan. Letade vidare med wobblers på släp.

Fick ett par borrar lite här och där innan vi lyckades lokaliser en lite större koncentration fisk. Ankrade upp och började kasta. Mycket fisk hela tidenmed de stora närmare kilot saknades. Varvade fiske med bad från båten.
Blev ett gäng matfiskar med hem när vi bröt för luch och förflyttning till Sundet. Var i vattnet kl 14:30 och drog direkt mot området två distans ut. Letade bulor men kunde bara hitta spridd fisk i mellanvattnet. I princip ingen fisk stod samlad vid botten. Jagade runt några timmar utan resultat och bestämde oss för att styra hemåt. Väl påväg hemåt i den 1,5 knop starka motströmmen dök bulorna upp. Stoppade på det vi hittade men varje bula gav bara en chans sedan drog stömmen bort oss. Verkade som att fisken var i rörelse för positionen vi först såg bulan på var helt tom när vi kom till baka andra gången. När väl fisken började ställa sig var det tyvärr dags att åka hem. Blev ett fåtal mattorska med hem. Totalt sett blev det en kanondag med grymt väder och halvbra fiske.

Inga kommentarer: