tisdag, april 07, 2015

20/3 - Gös i finväder

Kalle betesboxen hörde av sig tidigare i veckan och konstaterade att Skåne. skulle välsignas med strålande sol och noll vind under torsdagen. Gjorde ett heroisk insats på jobbet under onsdagen och efter båtfix klubbades det i säng runt 22:30.
04:20 piper det till. Galet tidigt me. Allt går smidigt och 06:00 sjösätter jag i soluppgången vid en spegelblank sjö.

Kalle är redan ute och letar ekon. Drar mig sakta utåt mot djupet och letar ekon. Stannar på lte småskit men generellt är det ganska rent. letar runt och släpper på en fiske osm står lit eöver bottnen. Stiger och klipper. En liten rackare men rätt stolek för middagen så den får åka med hem.

Dagen är brutalt rätt och solen gassar från en klarblå himmel och för en gångs skull är vinden som bortblåst :) . kommer upp en, två, tre fiskar till, alla stöpta i samma form, innan det kommer en lite större på 2kg. 
För de rutinerade vertikalrävarna är det en pyttefiske men för en annan en ganska rolig fidk. En lite kul sak med fångsten var att ingen av krokarna satt i fisken när jag lyfte in den. Det var endast stingerns lina som snurrat sig runt gösens tänder och fisken vägrade öppna truten. Under dagen stämmer jag av läget med Kalle ett par gånger men han har inte heller något hysteriskt fiske men det är alltid najs at tstråla samman på sjön, snacka lite, ta en kaffe och konstatera att det är snäppet bättre än kontoret :)

Framåt eftermiddagen hittar jag lite större koncentration av fisk även om de inte är så stora. Drar ett par till och en av den är även den över 2kg. Avslutar runt 15 tiden och konstaterar att det är dessa dagar man ska prioritera och jobbar resten.

En grym dag på sjön hflt enkelt!!

 

Inga kommentarer: