måndag, juli 29, 2013

27/7 - Torskfiske


Har under flera dagar funderat på att ta en tur på sundet. Vädret har nästan varit för bra för fiske. Turbåtarna, både i Landskrona, HBG och Malmö, har haft grymt fiske det senaste. Tog lite sovmorgon mot vad jag först tänk men hade i alla fall båten i havet strax innan kl 8.

Åkte rakt utanför Barsebäcks hamn, ut på dryga 20m. Flera båtar låg redan på plats och området innehöll även rikligt med garn. Stoppade i vertikalgivaren och körde sakteliga framåt. Ganska direkt fick jag träff på ett stim. Första släppet och fisk direkt. Gött!! Inget stort men det bevisar att fisken inte bara står och trycker. Kör på och håller mig lite utanför den större gruppen av båtar. Turbåten från Barsebäck dyker upp samt även två turbåtar från Malmö. Hittar bra med fisk i och lyckas faktiskt vertikalfiska torsken vilket var otroligt kul. Släpper jiggen och stannar ca 1-2m över stimmet. Direkt ser man hur flera fiskar stiger mot jiggen. Vissa pangar på direkt och vissa bara ställer sig jämte. Ett par gör även utfall och dyker sedan direkt ner. Går alldeles utmärk att lyfta enskilda fiskar 5-6m över det kompakta stimmet. För ett par bättre fiskar omkring 4kg.

Efter ett par timmar ringer jag grannen som tar med sig sonen ner. Lika bra att passa på att introducera barn till fiske när det garanterat nappar. Väl ute igen efter att jag hämtat dem ligger alla, jag menar precis alla småbåtar och turbåtar just på min spot som jag var ensam på 30min tidigare. Surt men bara att gilla läget. Vi hittar en del fisk ändå och lyckas landa ett gäng innan vi ger upp. En bra dag på sjön helt enkelt.

Inga kommentarer: