torsdag, maj 16, 2013

4/5 - Laxfiske


Lite sen uppdatering men 4:e maj bar det av österut för laxatrolling. Uppgång kl 03:00 och mötte upp Staffan kl 04:00. Man är inte helt klar i huvudet såhär dags på morgonen alltså.
Sjösättning gick smidigt och redan 06:15 var vi igång med sättning av spön. Precis innan riggarna skulle ner och endast de sex ytskedarna var på plats drog det iväg på Staffans sida. Inga tokrus men bra motstånd. Segt att få in den sista biten till båten och den gick ganska länge trögt i motorsprutet. Jag gissade på 7-9kg men Staffan sa definitivt över 10kg. Håvning gick bra och visade sedan på nästan 12kg

Vi hann inte mycket mer än att få i resterade spö innan jag fick ett hugg på ett ytspö. Märkte direkt att den var liten rackar. Försökte kroka av den inne vid båten men kroken satt för illa så den fick gå i baljan. Kort efter ytterligare ett hugg av en lax i vettigare storlek som tyvärr gick loss när den gick upp och härjade i ytan. Allt detta hände under första timmen! Tänkte att det nog blir en löjligt bra dag. Vi körde ytterligare 10timmar utan ett pet!! Fiske blir man bara inte klok på.

Inga kommentarer: