torsdag, juni 16, 2011

7/6 - Mer gös

Hade glömt rapportera denna tredje göstur. Trots två passa ganska nära inpå blev det ytterligare ett pass på sjön. Denna gång med Staffan. Förutsättningarna var ganska OK, lagom vind, lagom temp men viss risk för regn. Dock hade det åskat och regnat mycket natten före så fisken kanske beter sig annorlunda.
Det börjar lite segt på de närmaste grundtopparna och favoritknölen på djupare vatten levererar inte heller. På med lite wobblers istället och direkt har Staffan kontakt och landar en vettig matgös. Det fortsätter med ett hugg då och då men utan att vara en huggsexa. Sedan kommer regnet och det blir inte lika kul längre. Det regnar och fisken hugger inte så intensivt. Vi har ett par göshugg och får även någon abborre. Trollar oss hemåt längs en kant och ser efter en stund lite intressanta ekon längs botten. På med vertikaljiggarna och direkt dominerar Staffan med sin extra drop-shot riggade vita jigg. Jag har inte en chans och den ena fisken efter den andra kommer upp och alla sitter på drop-shot jiggen placerad 70cm över vertikaljiggen. Sedan dör det ut för Staffan och jag plockar en 4-5 små gösar på rad.
Vi lägger ner strax efter tio med drygt 25 gösar landade, ett par matfiskar i baljan men medelstorleken denna tur var betydligt sämre en tidigare två turer.
Nya tag snart, förhoppningsvis hinner jag med ett gösfiske till innan midsommar.