söndag, maj 29, 2011

22/5 - Bangkok och Gigant Mekong!












Åtta dagar i Bangkok med jobbet, dessutom över en hel helg. Var bara tvungen att fixa fiske i Bung Sam Ran. Tillsammans med den nya bekantskapen Howard stod jag i Hut 24 kl 08:45 söndag morgon. Guiden blandade dekbollar, tacklade upp, kastade ut, och satte nappalarmet. Inte som fiske hemma alltså. Här behövde man inte göra något alls. Nappalarment var dessutom en mycket sofistikerad historia där linan läggs runt en liten flaska som ställs bredvid spöt. Vid napp så drar fisken i linan som sträcks och välter flaskan. High tech som bara den.


Det var bra fasrt ute i dammen direkt på morgonen. Kan inte påstå att jag var speciellt imponerad av utrustningen men tänkte att det får väl gå. Ganska snabbt landar Howard en fiske på ca 15-17kg. Bra tryck i dessa firrarna alltså. Sedan bommar jag hugg efter hugg. En kliver av, en bryter spetsen på kroken, en annan drar av linan och den fjärde kliver helt sonika av. Mycket besviken byter jag utrustning. Den visar sig visserilgen både kasta längre och kroka bättre men rullen verkar ha sett bättre dagar. Hur som helst kommer första fisken ganska snabbt. Bra fight och riktigt kul att landa sin första Gigant Mekong.

Efter detta trillar det in fiske lite då och då. Inget riktigt race som man sett på filmer från sjön men en skön dag i alla fall. Får en fiske som lyckas sno in sig i hyddans pålar. Vi blir tvungan att nysta upp trasslet genom att trä spö och rulle kors och tvärs under vattnet. Om rullen var dålig tidigare så blir den totalt värdelsö nu. Bromsen slutar mer eller mindre fungera. Men det är inte lätt att förklara det för thai guiden vi använder. Han gör sitt bästa men lite mer engelska skulle inte skadat. Hur som helst så landar vi ett par fiskar till. Tror det slutar med 8 till Howard och 4 till mig. De två störsa på ca 26-28kg. Avslutar det hela genom att bränna två fiskar återigen på grund av trasig utrustning.

//KJ