tisdag, april 13, 2010

10-11/4 Ett lyckligt slut i BlekingeRedan i vintras planerade jag och Staffan in en tur till Blekinge denna helg. Lite annorlunda denna gången var att fruarna skulle med och spendera två dagar i byns alla affärer (Brukar bli ansenliga summor som med lätthet överstiger det som spenderas på fiske). Iskallt och en styv nordan är inte perfekta förutsättningar. Att vi sedan började med att glömma montera bottenpluggen och mer eller mindre sänkte båten gjorde inte saken bättre. Upp med båten igen, tömma vatten och nytt försök. Vi nötte den ena grunda viken efter den andra men utan att känna något och faktiskt inte ens se några fiskar. Framåt eftermiddagen trillade det in ett par snipor och vi hade ett par följare men resultatet var minst sagt magert.

Kanonmiddag på lördag kväll, ostörd sömn, en fin hotellfrukost och strålande sol gjorde att förhoppningarna var stora. Fortfarande nordan men värmen var helt annorlunda jämfört med dagen innan. Enda smolket i bägare var att någon jävla idiot till sillastrypare under natten fått för sig att springar över just min bil. Sju fina grusiga fotspår över hela bilen. Gissa om det kokar innombords.

Söndagen spenderade vi på ett helt nytt område efter tips av en lokal expert. Denna gången stt bottenpluggen där den ska och snart ven betena genom luften. Trots att min beteslådan i jerkfiskesammanhang är ganska fattig (ca 20 beten) så är det ändå bara 3-4 st som används. Har alltså ungefär 16 jerks för mycket. I vilket fall som helst startade det betydligt bättre. Staffan hade direkt kontakt, även fisken missades. Skulle visa sig bli lite av Staffans melodi idag. Missade hugg alltså. Direkt därefter får jag ett fint hugg och han lyfta in en fisk på lite dryga 5 kg. Vi hade alltså fått ett mycket hett tips. I snabb följd trillar det in fisk med ytterligare en 5+ till mig. Staffan kontrar efter en omankring med en mycket fin romstinn hona på 6,3kg. Sicka fiskar det är alltså. Vilken kondis! Ny flytt längre in i viken med förhoppning att de stora är först på plats. Mycket trögare här inne. Inte samma fart i fisket här. Staffan har ett µissat hugg och ett par kast senare nyper det till för mig på ungefär samma ställe. Ytterligare en fet 5+ fisk som drar vågen till 7,25. Faktiskt nytt PB i Blekinge. Det tröga fisket håller i sig. Jag har någon följare och Staffan missar nog någon fisk. Vi har mer eller mindre täck av hela området när jag drar ytterligare ett kast mot ett redan avfiskat område. En stor virvel och en maffig ryggfena vittnar om en stor fisk. Först ser den inte ut att vara så grov, mest lång bara. Ett par rusningar senare kan vi lyfta in en smållfet fisk. Vi fattar direkt att det e 10+. Hur gött e inte det då. Den mäts till ca 104-105cm och vägs till 10,25kg innan vi fotar och sätter tillbaka. Lite kul var att det under hela fighten simmade en extremt upphetsad hane kloss på den stora honan. Inte ens är Staffan krokade av och hade huvudet på den stora fisken ovanför ytan simmade hanen iväg. Den fortsatte gnida sig mot den stora honan. Vi firade med lite korvgrillning och körde vidare längs in i viken. Staffan bommar en till och jag landar ytteligare en fisk i fyrakilosklassen. Efter detta drar leken igång. Det plaskar och skvätter. "I grevens tid" har aldrig passat bättre. Vi hinner inte mycket mer innan det är dags att hämta fruarna och bege sig hem mot Skåne. betet för dagen var utan tvekan Big Bandit Shallow i Tånglake orginal.

Hela helgen hade vi stark nordlig vind, mulet på lördagen och sol på söndagen. Från 5 till 9 grader i vattnet.
Man e lycklig nu. :-)